Слави Трифонов от другата страна на карикатурата

Смешни ли са референдумът му, войната срещу ПИК и „осиновяването“ на Чавдар Николов?

В дългата си кариера Слави Трифонов е влизал в много образи. Виждали сме го предрешен като жена, като тв водещ и като певец. Отскоро той е в нова, непозната, но важна за него роля – на нормалния човек, който се опитва да ни върне нормалния живот. Изпълнява я блестящо. Защото явно залогът е голям.

От около година Трифонов методично изгражда представата за спасителя, който мисли за народа, наблюдава лошите зад тъмните си очила и лично охранява демокрацията. Първо инициира референдум, който тези дни успешно мина през комисия в НС. След това влезе в открита война с Недялко Недялков, шефът на бълващия кафяви новини сайт ПИК и се изгаври с него чрез билбордове из София. А преди броени часове назначи в шоуто си Чавдар Николов – карикатуристът, уволнен от Нова телевизия, след като създаде видеокарикатура, осмиваща Бойко Борисов.

С тези действия Трифонов оставя впечатление, че застава на страната на добрите. Пъха прът в колелата на арогантната, мачкаща наред политическата и медийна машина. И връща нормалния ход на нещата. Донякъде това е така. Защото нито една парламентарна сила  – включително Реформаторите, не отвори дума за пряко допитване по болни теми. Никой не пробва поне временно да затапи най-голямата отходна тръба за „новини“. И никой не е спаси карикатурист във времето, когато вестниците, списанията и телевизиите гонят представителите на тази гилдия така, както прасетата пъдят досадни мухи.

Остава въпросът доколко Дългия е в състояние наистина да спаси някого или нещо. При положение, че има безспорен талант сам да превръща в карикатура всичко, до което се докосне. Музиката – в чалга, актьорите – в халтураджии, вечерното тв шоу – в поръчкова политическа игра.

На този етап не знаем какъв точно е размахът на амбициите му. Но подозираме, че ако някой ден вземе властта, ще я превърне в шарж. Шарж със стар сюжет и нови тикви.

Отговор

Вашият e-mail няма да бъде публикуван. Отбелязаните полета са задължителни. *

*