От Манхатън до гладиаторския Рим за 10 минути

Бърз виртуален тур из филмовото студио Nu Boyana, разположено край София

Какво ще кажете за едно пътуване през времето и пространството? За разходка из манхатънските улици и римските площади? За приключение върху вълните на старите радиостанции и окъсаните вълшебни килимчета?

Ако не вие страх, че ще паднете от килимчето, елате на виртуален тур из филмовото студио Nu Boyana, разположено край София. С Google street view попадаме директно сред внушителните декори около столицата ни, фон на световни продукции като „Черната далия“, „Бягството“, „Непобедимите“ и „Код: Лондон“.

Със стрелките можете да се движите напред-назад. А като задържате левия бутон на мишката – да правите пълен кръг и да разглеждате всичко, което е минало пред погледа на актьори като Скарлет Йохансон, Салма Хайек, Джейсън Стейтъм, Силвестър Сталоун, Антонио Бандерас и Джерард Бътлър. За да се насладите на по-голяма панорама, по-добра скорост и по-пълноценно преживяване сред декорите, можете да последвате синия линк View on Google Maps на картите горе в ляво.

Първата спирка от нашата обиколка е нюйоркски квартал с надвиснали над улиците жълти светофари и с надписи по фасадите The Coffee shop, Fashion и Ristorante Italiano. Принципно, по тези улици се стреля, а пешеходците се гърчат в локви кръв. „Днес“ обаче  спокойно.

 

Когато се снима филм, улиците обикновено гъмжат от коли. Гаражът на Nu Boyana е пълен с автомобили на нюйоркската полиция и с големи американски лимузини. Можете да ги разгледате тук.

От модерния американски град директно се прехвърляме в Древен Рим. Вероятно отблизо е бутафорен. От нашата перспектива обаче не е зле.

 

В тази част на филмовото студио също често се лее „кръв“. Ако искате да видите гладиаторската арена, входът от нея е  оттук.

В никакъв случай не пропускайте и „Пещерата на Аладин“ – огромният склад, пълен с хиляди възглавници,  килими, полилеи, порцелан, фенери, стари телевизори и радиоприемници, глобуси, портрети и с всичко, нужно за снимките на една продукция. Внимавайте с навигацията, лесно е да се изгубите.

 

Ако имате още малко сили, разгледайте също концлагера с вишките тук, американското предградие тук и оръжейния склад тук.

 

 

 

 

 

 

 

Отговор

Вашият e-mail няма да бъде публикуван. Отбелязаните полета са задължителни. *

*