Кръгът на Гала

Водещата на „На кафе“ върти в студиото най-често певци и актьори, а най-рядко – писатели

Хиляди жени започват деня си с „На кафе“. А още толкова превключват на друг тв канал, щом чуят леко приповдигнатия глас на водещата Гала. Всички обаче вероятно ще се съгласят, че сутрешеният блок на Нова умело напипва масовия вкус и знае как да задържи основния си таргет пред екраните.

На какво, конкретно, дължи успеха си „На кафе“? От една страна, на качествата на водещата и на микса от теми (клюки, рецепти, козметични процедури, деца и пр.). От друга – на подбора на основните гости, който резонира с представите на публиката за любопитно, интересно и вълнуващо.

За да разберем на какви лица „кълват“ зрителките, проследихме петдесет издания на „На кафе“ от края на миналата година до сега*. Записахме имената и професиите на попадналите в студиото, и направихме статистика.

 

Както сами ще се убедите, Гала, чиято кариера навремето стартира до Колелото на късмета, сега „върти“ популярни физиономии от шоубизнеса. Основният сектор от този кръг са певците. Малко над 30 процента от поканените в предаването през последните три месеца са поп, естрадни и чалга звезди. Вероятно защото публиката смята именно този сегмент за най-атрактивен.

Втората голяма група гости при Гала са актьорите. При това не кои да е, а „ведомствените“. Сред обичайните заподозрени в „На кафе“ са звезди от предаванията и сериалите на Нова като Ненчо Балабанов, Малин Кръстев, Невена Бозукова, Милица Гладнишка и др. След тях в сутрешния блок най-често попадат тв водещи, спортисти и участници в риалити формати на телевизията. С най-малък шанс да бъдат поканени в „На кафе“ са класическите музиканти и писателите. В сравнение с всички останали гости те са общо около 3 процента.

  • Статистиката е направена на базата на 50 предавания на „На кафе“, излъчени между 2 декември 2015 година и 11 март 2016 година.

Отговор

Вашият e-mail няма да бъде публикуван. Отбелязаните полета са задължителни. *

*