Гола глава? Или не? Това е въпросът!

Захари Бахаров в главната роля, косата му – в поддържащата.  Колкото по-олисял, толкова по-зъл

 

 

Филм: Игра на тронове (2015)
Герой: Лобода
Коса: 0%

Loboda_1

 Под голия му, оребрен череп бушува чудовищна агресия. Отлично гримираната му глава и тежката, заплашителна походка го превърнаха в предводител на канибалското племе и в първия български актьор в сериал от подобна величина. Ние и няколко милиона фена на „Игра на тронове“ гледаме как брутално замахва срещу врага, а после епично пада покосен в калта.

 

Филм: Пазители на наследството (2014)
Роля: командир Елиа
Коса: 100%, скрита под фуражката

men_2

В ролята на съветският командир Елия (дали не трябваше да го кръстят Иля?), Бахаров не е гологлаво страшилище. Фуражката му с петолъчка крие идеално окосена коса. Безмълвен, с предизвикващо кикот идиотско изражение, героят му приема поражението от американците. Оказва се, че техният отряд от арт експерти е открил преди братушките куп откраднати от нацистите шедьоври (и със сълзлив патос ги е върнал на собствениците им под бездарната режисура на Джордж Клуни).

Филм: Наближаващи врагове (2013)
Герой: Саул
Коса: 0%

enemies

Темето му проблясва в рамката на вратата на американска база. От прага се представя за патрул на канадската конна полиция и любезно предлага помощ на янките при локализирането на изчезнал самолет с дрога на границата на двете държави. Само минути по-късно се оказва, че не е от добрите.

Филм: Под прикритие (2011-2014)
Герой: Иво Андонов
Коса: 0%

pod_prikritie

Сериалът наложи гладката му като писта глава като символ на мъжественост, арогантност и безскрупулност. В съзнанието на хиляди българи Захари Бахаров е опасният, магнетичен Иво Андонов. Затова се цупят като си пусне малко коса и палави мустачки за някое театрално представление.

Филм: Love.net (2011)
Герой: Андрей Богатев
Коса: 80 %

love

По ниско обръснатата му коса прокарват пръсти Койна Русева, Диляна Попова и още десетки красавици. Всички те си падат по симпатичния журналист Андрей Богатев, който се среща с тях по работа след уговорка в сайт за запознанства. Задачата му е да напише статия за свалките в интернет и за последвалия секс. При това от първо лице и след задълбочено проучване.

Филм: Бягството (2010)
Герой: Разпитващият
Коса: 0%.

the_way_back

Подстриган нула номер, с обръсната до дъно човешина, героят му – съветски нерез, праща свободомислещи поляци в трудов лагер след стъпването на Сталин в страната през 1941-а. Кратката, зловеща поява на Бахаров в първите минути е последвана от бягството на няколко затворници от Сибир и мъчителното им пътуване към свободата през мраз, пек, комари и морални терзания във филма на Питър Уиър („Общество на мъртвите поети“, „Шоуто на Труман“).

Филм: Command Performance (2009)
Герой: Михаил Каписта
Коса: 80 %

Command_Performance

Охрана на руски президент, той параноично върти насам-натам глава с тъмна, късо подстригана, „дръпнала“ по слепоочията коса. Въпреки че внимава много, спретната групичка атентататори се промъква до държавния глава. В този момент Долф Лундгрен се намесва и в типичния си стил спасява президента, света и Вселената под звуците на Breakdown на Д2.

Филм: „Дзифт“ (2008)
Герой: Молеца
Коса: От 100% до 0%

zah1

Героят му е влюбен, свободен, къдрав. Докато не попада в затвора, който го превръща в мрачен тип с обръсната глава и подстигани мечти. Животът му се движи по ръба на бръснача и минава на косъм от смъртоносните капани на тоталитарната държава.

Филм: Бунтът на L (2006)
Герой: Маркуча
Коса: 100%

Bunt_na_L_3

Кафява, щръкнала, къдрава. Тъмен облак, обгръщащ главата му. В края на филма губи няколко косъма при битка с героите на Христо Гърбов и Део, след което загива геройски с отвертка в окото. Освен че открива таланта му, режисьорът Киран Коларов увековечава на големия екран и косата му.

Отговор

Вашият e-mail няма да бъде публикуван. Отбелязаните полета са задължителни. *

*